اولین آیفون با صفحه نمایش قابل چرخش
به گزارش وبلاگ بیا ببین، تب عرضه گوشی های تاشو در یکی دو سال گذشته همه جا را فرا گرفته به نحوی که اکنون معین شده حتی اپل هم قصد ورود به این عرصه را دارد. این ادعا از انجا ناشی می گردد که اخیراً اطلاعاتی از یک ثبت اختراع تازه اپل به بیرون درز نموده که نشان می دهد این غول فناوری آمریکایی در حال توسعه یک گوشی هوشمند با صفحه نمایش قابل چرخش است که بر خلاف گوشی های تاشو فاقد هرگونه لولا برای جمع شدن صفحه نمایش است.

به گزارش وبلاگ بیا ببین، مینگ چی کو، افشاکننده و تحلیلگر سرشناس TF International که دارای منابع شگفت انگیزی در داخل اپل است، چند وقت پیش مدعی شد که آیفون تاشو تا سال 2024 ظاهر نخواهد شد. در صورت صحت، این ادعا نشان می دهد که وقتی صحبت از این رده رو به رشد بازار گوشی های هوشمند می گردد، اپل از سامسونگ بسیار عقب تر است؛ بنابراین تا آن موقع که اپل اولین گوشی تاشو خود را روانه بازار کند، سامسونگ احتمالاً گوشی های آینده Galaxy Z Fold 6 و Galaxy Z Flip 6 را عرضه خواهد نمود.
با این حال، گفته می گردد که اپل در حال کار بر روی یک گوشی متفاوت دیگر است. اواخر هفته گذشته، دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری ایالات متحده، معروف به USPTO، یک درخواست ثبت اختراع به وسیله اپل با نام دستگاه های الکترونیکی دارای صفحه نمایش کشویی قابل توسعه را منتشر کرد. به نظر می رسد چنین نمایشگر های قابل ارتقاء مرز بعدی تولیدکنندگان گوشی های هوشمند است، زیرا شرکت هایی مانند سامسونگ و شیائومی هم حق ثبت اختراع گوشی هایی با صفحه نمایش قابل چرخش یا کشویی را دریافت نموده اند.
تصویری از گواهی ثبت اختراع تازه اپل برای آیفون قابل رول شدن
در سال 2019، سامسونگ حق ثبت اختراع یک تلفن همراه را با استفاده از مکاهمم نورد موتور برای توسعه صفحه نمایش از مقدار تلفن هوشمند به مقدار تبلت دریافت کرد. دو هفته بعد، این غول فناوری کره جنوبی حق ثبت اختراع یک گوشی دیگر را دریافت کرد که به کاربر اجازه می دهد مقدار صفحه نمایش را تا 50 درصد افزایش دهد. به عبارت دیگر، صفحه نمایش 6 اینچی این گوشی هوشمند هنگامی که کاربر صفحه نمایش بزرگتر آن را بکشد، به یک تبلت 9 اینچی تبدیل می گردد.
درخواست ثبت اختراع تازه اپل شامل توصیف بخش هایی از یک گوشی آیفون با صفحه نمایش قابل چرخش است. در داخل گوشی، صفحه نمایش در اطراف یک مکان غلتکی در داخل دستگاه خم می گردد. اپل در درخواست ثبت اختراع خاطرنشان می نماید که بخشی از صفحه نمایش انعطاف پذیر ممکن است در محوطه داخلی محفظه ذخیره گردد. در حالت توسعه نیافته، صفحه نمایش انعطاف پذیر ممکن است یک یا چند خم داشته باشد و دو برابر گردد.
برخلاف گوشی تاشو، یک گوشی قابل چرخش یا بیرون کشیدن، نیازی به لولا ندارد. مزیت استفاده از یک صفحه نمایش رول شونده در مقایسه با یک صفحه نمایش تاشو این است که با یک صفحه قابل چرخش هیچ چین و چروک قابل مشاهده ای در وسط صفحه نمایش که لولا در آن قرار گرفته است، وجود ندارد. به گزارش وبلاگ بیا ببین، علاوه بر ایجاد چین و چروک روی صفحه، کاربران تاشو باید نگران ساییدگی لولا هم باشند، هرچند که این امر بسته به اینکه کاربر دستگاه را برای دسترسی به صفحه نمایش بزرگتر، چند بار باز کند، متغییر است. با وجود یک صفحه قابل چرخش و فقدان لولا، بدیهی است که هیچ نگرانی در خصوص فرسوده شدن چنین قسمتی وجود ندارد. با این حال، چنین دستگاه هایی هم اجزای خاص خود را دارند و کاربران کماکان باید نگران خراب شدن چنین اجزایی باشند.
ماه گذشته گزارشی در خصوص درخواست یک ثبت اختراع اپل درباره باتری تاشو منتشر شد که نشان از برنامه ریزی دقیق این شرکت دارد. اپل ترجیح می دهد از یک باتری تاشو در مقایسه با دو باتری سفت و سخت جداگانه برای آیفون تاشو استفاده کند، زیرا می تواند یک باتری با ظرفیت بیشتر را در دستگاه قرار دهد. علاوه بر این، استفاده از باتری تاشو چیزی را ارائه می دهد که اپل آن را انعطاف مکانیکی دستگاه می نامد. این باتری در نزدیکی لولا صفحه تاشو قرار می گیرد.
طبق گزارشات، اپل دو سناریو مختلف برای آیفون تاشو خود در نظر گرفته است. یکی شبیه Galaxy Z Fold 3 است که هنگام باز شدن صفحه نمایش خارجی تلفن هوشمند، به یک iPad تبدیل می گردد. احتمال دیگر یک شکل تاشو است که شبیه Galaxy Z Flip 3 است که هنگام بسته شدن، این دستگاه به راحتی در جیب جا می گردد و با باز شدن به یک تلفن هوشمند 6.7 اینچی با صفحه بلند و باریک با نمایشگر 21: 9 یا نسبت تصویر 22: 9، تبدیل می گردد.
منبع: phonearena
ترجمه: مصطفی جرفی-وبلاگ بیا ببین
منبع: فرارو