طرز تهیه شامی ترش گیلانی، خوشمزه و آسان

به گزارش وبلاگ بیا ببین، خبرنگارانـ غذا های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت های فراوان دارای متنوع ترین و بیش ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر هوادار و مقوی هستند. شامی ترش یا ترشه شامی شمالی یکی از خورش های لذیذ مردمان این خطه است که با کتلت و شامی های مرسوم تفاوت دارد. این شامی را پس از سرخ شدن در سس مخصوصی قرار می دهند و به صورت آبدار همراه با کته سرو می نمایند.

طرز تهیه شامی ترش گیلانی، خوشمزه و آسان

به گزارش وبلاگ بیا ببین، اگر به تهیه غذا های محلی علاقه مند هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه شامی ترش فوق العاده و مجذوب نماینده را همراه با نکات و فوت وفن های مربوط به طبخ آن با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای تهیه شامی ترش گیلانی

گوشت چرخ نموده: 300 گرم

پیاز بزرگ: 2 عدد

رب انار ترش: 1 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

آبغوره یا آب نارنج: نصف فنجان

زعفران آب نموده: 2 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر: به میزان لازم

جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری

روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم

سیب زمینی: 2 عدد

گوجه: 3 عدد

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به گوشت

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می گردد، بیشتر از مضرات آن گفته می گردد؛ اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و برترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. بعلاوه دارای میزان قابل توجهی از امگا 3 و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B است.

این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همان طور که ملاحظه می کنید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف گردد و مصرف 1 الی 2 بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ نموده از گوشت گوسفند استفاده می کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می گردد؛ بنابراین باید میزان شامی را بزرگ تر کنید. توصیه می کنیم برای تهیه شامی ترش از گوشت چرخ نموده مخلوط گوساله و گوسفند بهره ببرید.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند

طرز تهیه شامی ترش گیلانی

ابتدا یکی از پیاز ها را پوست کنید و بعد از اینکه آن را شستید، رنده کنید. پیاز رنده شده را توی یک کاسه بریزید و گوشت چرخ نموده را همراه با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به پیاز اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا گوشت با پیاز و ادویه ها کاملا مخلوط گردد. حالا جعفری خرد شده و زعفران آب نموده غلیظ را توی کاسه بریزید و دوباره ورز بدهید. مایه گوشتی آماده را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار بدهید تا خودش را بگیرد. سپس یک ماهی تابه بردارید، کمی روغن در آن بریزید و روی اجاق گاز بگذارید. وقتی روغن داغ شد، از مایه گوشت به میزان یک نارنگی کوچک بردارید و با کف دست به آن حالت بدهید.

شامی ها را توی روغن داغ بگذارید و شعله اجاق گاز را کم کنید تا به آرامی سرخ شوند. سعی کنید چند بار شامی ها را پشت و رو کنید تا هر دو طرف آن ها به یک میزان سرخ و پخته گردد. بعد از اینکه شامی ها را سرخ کردید، یک پیاز دیگر بردارید و آن را به صورت خلالی برش بزنید. پیاز ها را همراه با کمی روغن در ماهی تابه بریزید و صبر کنید تا پیاز نرم و کمی سرخ گردد. سپس رب گوجه و رب انار را همراه با کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا با پیاز مخلوط شوند. چند ثانیه بعد آبغوره یا آب نارنج و دو لیون آب جوش را در ماهی تابه بریزید و فوری هم بزنید تا ریز جوش گردد و در مرحله آخر شامی های آماده را توی این سس بچینید و درب ماهی تابه را بگذارید و اجازه بدهید شامی ها با شعله بسیار کم همراه با سس بپزند. در این فاصله یک بار شامی ها را پشت و رو کنید.

برای کنار شامی می توانید سیب زمینی خلالی و گوجه حلقه شده را سرخ کنید کنید و وقتی شامی را در ظرف سرو کشیدید، سیب زمینی و گوجه سرخ شده را روی ظرف بچینید. شامی ترش را معمولا همراه با کته زعفرانی میل می نمایند که در صورت تمایل می توانید تهیه کنید. نوش جان

نکته

برای تهیه شامی ترش به شیوه سنتی آن از ترکیب دو نوع سبزی محلی چوچاق و خالواش استفاده می گردد و از آن جهت که این نوع سبزی بیش تر در شمال کشور قابل دسترسی است، ما جعفری را جایگزین کردیم.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه شامی ترش گیلانی، خوشمزه و آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شامی ترش گیلانی، خوشمزه و آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید