ترفندی عجیب برای خوشمزه کردن غذا

به گزارش وبلاگ بیا ببین، اگر بچه ها شما به غذای خاصی علاقه ندارند، ممکن است عوض کردن ظرفی که غذا در آن سرو می گردد را به عنوان راهکار در نظر بگیرید. یک مطالعه نو نشان داده است که چگونه رنگ ظرف می تواند بر طعم غذایی که داخل آن است تاثیر بگذارد.

ترفندی عجیب برای خوشمزه کردن غذا

اگه چه تعریف معینی برای بدغذا بودن افراد وجود ندارد، اما دسته بندی این افراد به طور کلی می تواند شامل کسانی باشد که: رژیم غذایی محدودی دارند، از غذا های خاصی بسیار بدشان می آید، احتیاج دارند که غذا به روش خاصی تهیه و درست گردد، با خوردن و امتحان کردن غذا های تازه مشکل دارند، و یا کسانی که معینات ذکر شده را یکجا دارند.

برای معین کردن تفاوت های رفتاری درغذاخوردن (و نه ذائقه آنها)، ابتدا حس چشایی آن ها را با یک ترکیب بسیار تلخ سنجیده و سپس غذا برای هر دو گروه در کاسه های قرمز، آبی و سفید سرو شد.

در حالی که افراد خوش غذا (یا به عبارتی خوش خوراک) اعلام کردند که طعم غذا ها در ظروف رنگی مختلف تفاوتی نداشت، افرادی که بدغذا بودند گزارش دادند که طعم غذا ها در ظروف با رنگ های مختلف تفاوت داشت.

لورنزو استافورد، روانشناس دانشگاه پورتسموت در بریتانیا می گوید: این اطلاعات می تواند برای کسانی که سعی در توسعه تنوع غذایی شان دارند مفید باشد. مثلا اگر شما می خواهید شخص بدغذایی را تشویق کنید که سبزیجات بیشتری را بخورد که آن سبزیجات بخاطر تلخ بودن شان شناخته شده هستند، می توانید سعی کنید تا آن ها را در بشقاب یا کاسه ای سرو کنید که شیرینی آن را افزایش می دهد.

به همه شرکت نمایندگان چیپس سرکه نمکی را در کاسه هایی با رنگ های مختلف دادند و از آن ها خواستند تا طعم آن ها را بر اساس اندازه مطلوب بودن، شوری و قوی بودن طعم رتبه بندی نمایند.

درحالی که به نظر نمی رسد که رنگ کاسه ها هیچ تاثیری بر قوی بودن طعم محتویات آن داشته باشد، اما در گزارش هایی که این دو گروه اعلام کردند تفاوت هایی وجود داشت. این تفاوت ها تنها از طرف کسانی بود که بدغذا هستند. از نظر آن ها اسنک های کاسه های آبی و قرمز در مقایسه با اسنک های کاسه سفید شورتر بودند، و در عین حال اسنک های کاسه های قرمز در مقایسه با کاسه های دیگر کمتر خوشایند آن ها بود.

در راستای مطالعات قبلی، محققان بر این باورند که بسته بندی هایی که شرکت نمایندگان با آن ها آشنایی بیشتری دارند، ممکن است بر اعصاب چشایی آن ها تاثیر بگذارد؛ در بریتانیا اسنک های نمکی در بسته بندی های آبی فروخته می شوند.

به گفته استافورد یادگیری اینکه چطور بتوانیم بر افرادی که برای خوردن طیف بیشتری از غذا ها کوشش می نمایند تاثیر بگذاریم، می تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی خود آن فرد و اطرافیانش تاثیرگذار باشد.

داشتن رژیم های غذایی محدود می تواند منجر به سوءتغذیه گردد و مشکلاتی از جمله بیماری های قلبی، پوکی و ضعف استخوان و خرابی دندان ها را ایجاد کند.

بعلاوه این مشکل هزینه های اجتماعی را نیز در بر خواهد داشت، زیرا به طور معمول افراد بدغذا هنگام غذا خوردن احساس فشار یا شرم می نمایند، و لحظات لذت بخش در بین اعضاء خانواده می تواند برای آن ها به موقعیت های استرس زا، نگران نماینده و پرتنش تبدیل گردد.

تحقیقاتی که در گذشته صورت گرفته نشان می دهند که افراد بدغذا می توانند خود را به 20 ماده غذایی محدود نمایند. از آنجایی که برای سلامت کامل احتیاج است که مواد غذایی زیادی در رژیم غذایی مان باشد، این موضوع می تواند بر سلامت این افراد تاثیر منفی بگذارد.

در ابتدا ممکن است این موضوع عجیب به نظر برسد که چطور رنگ کاسه می تواند بر طعم غذا تاثیر بگذارد، اما تحقیقات قبلی نشان داده بودند که چطور نورپردازی و موسیقی می تواند بر رفتار های غذایی افراد تاثیر بگذارد. تمام حواس ما، از جمله حس چشایی به هم متصل هستند.

این تیم تحقیقاتی می گوید: تحقیق تازه می تواند به درمان نئوفوبیای غذایی، عدم تمایل به امتحان غذا های تازه، یاری کند. اما مطالعات بیشتری برای آنالیز طیف گسترده تری از رنگ ها و مواد غذایی احتیاج است.

استافورد می گوید: به وسیله تحقیقات بیشتر می توانیم راه هایی برای یاری و تاثیر مثبت بر رژیم غذایی افراد و در نتیجه سلامت روانی و جسمی آن ها پیدا کنیم.

منبع:ساینس آلرت

منبع: فرارو

به "ترفندی عجیب برای خوشمزه کردن غذا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندی عجیب برای خوشمزه کردن غذا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید