براری: 4 شرکت خصوصی 300 ماهواره کوچک در مدار قرار خواهند داد

به گزارش وبلاگ بیا ببین، رئیس سازمان فضایی کشور گفت: 4 شرکت خصوصی ایرانی با تشکیل یک کنسرسیوم تا هفت سال آینده 300 ماهواره کوچک را در مدار قرار خواهند داد.

براری: 4 شرکت خصوصی 300 ماهواره کوچک در مدار قرار خواهند داد

به گزارش خبرنگار فناوری وبلاگ بیا ببین، مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی کشور در هجدهمین کنفرانس ملی هوافضای ایران که صبح امروز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار گردید ضمن تبریک ایام دهه فجر اظهار کرد: با پرتاب اولین ماهواره ایرانی به فضا در تاریخ 14 بهمن این روز در تقویم ملی ما با نام روز فناوری ایرانی ثبت شد.

براری ادامه داد: امروز به همت جوانان ایرانی، فرهیختگان، دانشجویان و اساتید دانشگاه توانسته ایم در حوزه هوافضا رتبه اول در منطقه و یازدهم در جهان را کسب کنیم و این به معنای اقتدار ما در حوزه فضایی است و باید کوشش کنیم که این اقتدار به حوزه اقتصاد فضا نیز تسری پیدا کند.

وی اضافه کرد: امروز ثابت شده است که فناوری فضایی می تواند چالش های بسیاری را حل نماید و در کشور ما دانشگاه امیرکبیر نقش ممتازی را بازی نموده و اولین دانشگاهی است که به صورت تخصصی دانشکده هوافضا ایجاد کرد.

رئیس سازمان فضایی کشور تاکید نمود: ماهواره پیغام که سال گذشته در مدار قرار نگرفت برای ما یک پیروزیت به حساب می آید، زیرا در حوزه فضایی هیچ وقت شکست معنی ندارد و هر شکستی به معنی پیروزی جدید خواهد بود.

براری گفت: ماهواره پیغام 2300 موضوع ثانیه فعالیت خود را آغاز کرد و ماهواره بر توانست تا 390 ثانیه حرکت کند، اما نتوانست به سرعت اصلی برسد و در نتیجه این ماهواره در فضا قرار نگرفت، اما در همان زمان کم هم توفیقات و تجربیات خوبی را در اختیار ما قرار داد.

وی توضیح داد: در همکاری جدیدی سازمان فضایی با دانشگاه امیرکبیر قرار است تا سال 1404 ماهواره سنجشی دیگری ساخته گردد که دقت آن یک متر خواهد بود و قرارداد آن امضا شده است.

رئیس سازمان فضایی کشور گفت: ما در نقشه راه فضایی که سال 91 در شورای عالی انقلاب فرهنگی امضا کردیم سه سرفصل مهم را در نظر گرفته ایم.

براری در مورد اولین سرفصل نقشه راه فضایی کشور به توسعه زیرساخت اشاره نمود و گفت: در توسعه زیرساخت چهار گام مهم در نظر گرفته شده است؛ گام اول دستیابی به مدار 250 بود که با ارسال 4 ماهواره امید، نوید، رصد و فجر انجام شد و ما در این عرصه پیروز بودیم.

وی ادامه داد: گام دوم این است که ما باید ماهواره، ماهواره بر، ایستگاه دریافت و کنترل و آزمایشگاه های فضایی کشور را ارتقا دهیم. همچنین به ماهواره ای با وزن 250 کیلو و ماهواره بری که در مدار 500 کیلومتری با طول مداری 5 سال بسازیم که ماهواره پیغام به همین دلیل بود و ساخت ماهواره دوم سنجشی ادامه دهنده آن است و کوشش خواهد شد که تا سال 1404 تثبیت گردد.

رئیس سازمان فضایی کشور در گام سوم گفت: فعالیت های گام سوم از سال گذشته آغاز شده که در این یک سال کار های طراحی و آزمایشگاهی آن به نتیجه رسیده و ماهواره سریر قرار است تا سال 1402 با ماهواره بر تا مدار 1000 کیلومتر و با وزن 500 کیلوگرم در سنکرون با خورشید قرار گیرد.

براری در مورد گام چهارم توسعه زیرساخت های هوافضا تاکید نمود: ما کوشش می کنیم تا از طریق ماهواره ژئو با ماهواره بر سروش در مجموعه دفاعی کشور فعالیت مان را آغاز کنیم که البته بخشی از آن نیز آغاز شده و سال 1404 به اتمام خواهد رسید.

وی با بیان اینکه امروزه در جهان شبکه ناوبری یک اقتصاد پراهمیت به حساب می آید، گفت: کشور هایی همچون ژاپن، هند، انگلستان و آمریکا به اهمیت این موضوع پی بردند به نحوی که آمار ها نشان می دهد اقتصاد شبکه ناوبری در سال 2014، 190 میلیون دلار به صورت مستقیم و 1200 میلیارد دلار به صورت غیرمستقیم سودآوری داشته؛ این رقم در سال 2017 به 299 میلیارد دلار مستقیم و 2200 میلیارد دلار غیرمستقیم رسیده و پیش بینی می گردد در سرانجام سال 2020 این رقم به 437 میلیارد دلار به صورت مستقیم و 2900 میلیارد دلار غیرمستقیم برسد.

رئیس سازمان فضایی کشور تاکید نمود: کوشش می کنیم تا کشور در حوزه اکتشافات فضایی توسعه یابد، زیرا اقتصاد فضایی یک اقتصاد نوظهور است به نحوی که ماهواره ها امروز کوچک شده و به صورت منظومه شکل گرفته و تنها یک شرکت خصوصی در جهان برنامه ریزی نموده تا 42 هزار ماهواره را در مدار قرار دهد و این یعنی ما باید در گام دوم به بخش خصوصی اعتماد کنیم.

براری با بیان اینکه کشور ما در بخش فضایی با وجود بخش خصوصی می تواند در اقتصاد فضا پیروز گردد، گفت: امروز جهان به جایی رسیده که 76 درصد اکتشافات فضایی به بخش خصوصی سپرده شده و به همین دلیل در ایران هم چهار شرکت خصوصی یک کنسرسیوم تشکیل داده اند و قرار است بین پنج تا هفت سال آینده 300 ماهواره کوچک را در مدار قرار دهد.

وی اظهار کرد: شاید ما در کشور هواپیما فراوری ننموده باشیم، اما شرکت های هواپیمایی بسیار پیروزی داریم که توانسته اند در بخش های مختلف عملکرد خوبی داشته باشند.

رئیس سازمان فضایی کشور در مورد سومین سرفصل نقشه راه فضایی کشور تاکید نمود: متاسفانه امروز شاهدیم که کشور های توسعه یافته محدودیت هایی برای کشور های در حال توسعه ایجاد می نمایند و ما کوشش می کنیم تا در عرصه بین الملل این محدودیت ها را کم کنیم. به نحوی که در حال حاضر نماینده ما در سازمان ملل یک سند مدون ارائه نموده و از فعالیت های مثبت ایران در حوزه فضایی دفاع خواهد نمود.

براری یادآور شد: تاریخ نشان می دهد که عرصه فضایی چهار عصر داشته و ما در عصر اول که مرتبط با نجوم بود در جهان حرف اول را می زدیم و دانشمندانی، چون خیام، ابوریحان و خواجه نصیرالدین طوسی را داشتیم، اما اروپایی شاید نزدیک به 400 سال پیش دانشمندانی همچون گالیله را در دل خود تربیت نموده بودند.

وی ادامه داد: متاسفانه در عصر دوم که دسترسی به مدارات بود عقب ماندیم که به تبع آن عصر سوم یعنی ساخت ایستگاه های فضایی از جهان جا ماندیم، اما در عصر چهارم ظرفیت های زیادی داریم، زیرا این عصر دوره پیوند نوآوری، خلاقیت فضایی، هوش مصنوعی و ابرمحاسبات فضایی است و اگر حمایت جدی در این حوزه صورت گیرد ایران قطعا صندلی گذشته خود را به دست خواهد آورد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "براری: 4 شرکت خصوصی 300 ماهواره کوچک در مدار قرار خواهند داد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "براری: 4 شرکت خصوصی 300 ماهواره کوچک در مدار قرار خواهند داد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید