سندرم ونیز، حیات یک دریاچه را تهدید می نماید
به گزارش وبلاگ بیا ببین، لیک بیلد به عنوان زیباترین بدنه آبی اروپا با آغاز هزاره سوم میلادی با فراز و نشیب های زیادی روبرو بوده است. اکنون خطر نوی در حال تهدید این دریاچه زیبا است که بسیاری آن را با نام سندرم ونیز می شناسند. به زبان ساده سندرم ونیز را می توان هجوم گردشگران به ویژه نسل نو به یک مقصد گردشگری تنها به منظور ثبت برترین تصاویر اینستاگرامی بدون توجه به عواقب تعریف کرد.

پس از جنگ ده روزه اسلوانی برای استقلال در سال 1991 میلادی، لیک بلید تغییرات آنچنانی نداشته است. فقط هتل هایی که به وسیله کمونیست ها ساخته شده بودند و نمای داخلی یا خارجی بعضی از رستوران ها و کافه ها نوسازی شده اند. همچنین چندین کسب وکار محلی نو همانند قایق های پارویی اجاره ای، ارائه خدمات گردشگری و اخیرا آموزش و اجرای ورزش های هیجان انگیز ایجاد شده اند.
با این حال در سال های اخیر همراه با توسعه لیک بلید، شمار گردشگران این دریاچه بسیار زیاد شده است؛ ولی نه گردشگران وفادار! مسئولین گردشگری لیک بلید معتقد هستند که این منطقه قربانی زیبایی خود شده است. آنها می گویند که لیک بلید تنها به یک ایستگاه موقت گردشگران تبدیل شده است؛ گردشگرانی که به محض گرفتن تصاویر زیبای این منطقه آن را ترک می نمایند. هتلداران محلی از این گردشگران با عبارت مهمانان بی وفا یاد می نمایند.
هیئت گردشگری لیک بلید که به خوبی از ابعاد این معضل مطلع است، یک برنامه هشت ساله برای مبارزه با آن تدارک دیده است. توماز روژلی، رئیس نو دفتر گردشگری اسلوانی در بلید می گوید که این برنامه هشت ساله از سال جاری کلید خورده است. یکی از مهمترین اقدامات آنها در این برنامه، سامان دهی به جاده های شمالی و جنوبی و همچنین ساخت چندین پارکینگ سازمان یافته است. همچنین، در این برنامه روی توسعه هدفمندتر صنعت گردشگری منطقه تمرکز شده است تا باعث کاهش نگرانی های افراد بومی برای سرمایه گذاری در این منطقه گردد. در این راستا بلید میخواهد تا سرمایه گذاری های خود را به سمت گردشگری لوکس معطوف کند.
یکی از مسئولین صنعت گردشگری اسلوانی در مراسم بازار گردشگری جهانی در لندن که چند روز پیش خاتمه یافت، گفت: اسلوانی به عنوان یکی از سرسبزترین بخش های کره زمین شناخته می گردد و همیشه عزم جدی روی حفظ پاکیزگی و سرسبزی این منطقه خواهد داشت. هدف اسلوانی در برنامه هشت ساله خود نه ساخت هتل های پنج ستاره در پارک ملی جولیان آلپ، بلکه ارائه یک تجربه پنج ستاره پایدار به گردشگران این منطقه با استفاده از فناوری های نو همانند بلاک چین است.
منبع: همگردی