اقدامات بسیار خطرناک انسان در ضدیت با زمین

به گزارش وبلاگ بیا ببین، در طی دو دهه اخیر بحث های متعددی درباره نقش انسان در پدیده گرمایش جهانی اجرا شده است. گزارش اخیر مجمع بین المللی تغییرات اقلیمی نشان داد که فعالیت های انسانی علت اصلی گرمایش جهانی می باشد.

اقدامات بسیار خطرناک انسان در ضدیت با زمین قبلاً هیچ کدام از ما انسان ها مسئولیت آسیب هایی که به محیط زیست وارد می ساختیم، را بر عهده نمی گرفتیم. اما بعد از مجمع بین المللی تغییرات اقلیمی مردم به این نتیجه رسیدند که گرمایش دنیای امروزی به احتمال زیاد به واسطه فعالیت های انسانی ایجاد می گردد. اکنون وقت آن فرا رسیده که علت واقعی گرمایش دنیای را دریابیم. هیچ گونه ای در دنیا مسئول استفاده همه منابع زیست محیطی نیست، بنا بر این هر یک از ما در پدیده تخریب محیط زیست نقش داریم. هر یک از ما به شیوه های گوناگون در تخریب محیط زیست سهم داریم.

در حالی که بسیاری از افراد نقش انسانی را در پدیده تغییر اقلیم انکار می نمایند، اما یک واقعیت ساده در باره افزایش سطح غلظت دی اکسید کربن در این جا به ثبت رسیده است. تعیین شده که افزایش فراوری دی اکسید کربن باعث افزایش دمای زمین می گردد. قبل از انقلاب صنعتی، سطح دی اکسید کربن در جو حدود 280 بخش در میلیون بود. صنعتی شدن سریع همراه با دنیای شدن قطعاً برای ما سودمند می باشد، اما این موارد منجر به افزایش غلظت دی اکسید کربن خواهد شد. همان طور که براورد شده است، سطح دی اکسید کربن در سال 1998 حدود 380 قسمت در میلیون بود و هنوز هم این مقدار رو به افزایش می باشد. هنگامی که سوخت های فسیلی می سوزد، دی اکسید کربن به عنوان یک محصول جانبی فراوری می گردد.

به منظور براورده ساختن تقاضای جمعیت رو به رشد، دولت ها و شرکت ها مجبور به قطع بخش بزرگی از درختان جنگل هستند. این یکی از دلایل اصلی افزایش سطوح دی اکسید کربن می باشد. احتراق سوخت های فسیلی یکی از دلایل اصلی انتشار دی اکسید کربن می باشد. هوایی که از اگزوز وسایل نقلیه خارج می گردد، حاوی گاز دی اکسید کربن است و با افزایش تعداد ماشین ها در خیانان ها، می توان تصور کرد که چگونه هر یک از آن ها در گرمایش دنیای نقش دارند.

رهبران دنیای خطرات گرمایش دنیای را تعیین کردند و پروتکل کیوتو یک مرحله اساسی در مقابله با تغییر اقلیم می باشد. اما متأسفانه بعضی از کشورهای قدرتمند همچنان به جهت حفظ منافع خود از اجرای دستور العمل های مربوط در زمینه حفظ محیط زیست خود داری می نمایند. فعالیت های انسانی در اشکال مختلف منجر به افزایش غلظت گازهای گلخانه ای در جو خواهد شد.

فعالیت های انسانی و تغییر اقلیم

انسان ها برای تأمین نیازهای اولیه خود متکی به سوخت های فسیلی هستند و این سوخت ها منبعی از کربن می باشند. هر گاه سوخت های فسیلی می سوزد، دی اکسید کربن به عنوان یک محصول جانبی فراوری می گردد که این محصول به اثر گلخانه ای یاری می نماید.

هواپیماها مقادیر بالایی گازهای گلخانه ای را به درون جو آزاد می نمایند. حتی در هنگام حرکت خود رو، دی اکسید کربن از اگزوز ماشین به درون جو وارد می گردد.

جنگل زدایی یکی دیگر از دلایل اصلی برای اثر گلخانه ای است. تعداد کمتر درختان به معنی تبدیل مقدار کمتر دی اکسید کربن به اکسیژن می باشد. جنگل زدایی نه تنها به پدیده گرمایش دنیای یاری می نماید، بلکه منجر به اختلال در زیست بوم نیز می گردد.

شاید تعجب کنید که مصرف غذاهای غیر گیاهی و غذاهای خارج از فصل نیز به گرمایش دنیای یاری می نماید. این امر به علت این واقعیت است که این غذاها باید از همه بخش های دیگر دنیا حمل شده و در دسترس شما قرار گیرد و همین فرایند حمل و نقل آن ها به اثر گلخانه ای یاری می نماید.

دانشمندان اغلب دو موضوع را در باره پدیده گرمایش دنیای بیان می نمایند. بعضی از آن ها معتقدند که پدیده گرمایش دنیای یک فرایند اجتناب ناپذیر است و از زمان های بسیار دور اتفاق افتاده است، در حالی که بعضی دیگر بر این باورند که فوران های آتشفشانی و آتش سوزی های جنگل باعث انتشار گازهای گلخانه ای می گردد، اما درصد نیروهای طبیعی که علت پدیده گرمایش دنیای هستند بسیار پایین تر از فعالیت های انسانی می باشد. بسیاری از ما به طور کامل از تأثیر فعالیت های انسانی بر محیط زیست آگاهی داریم، اما بیشتر ما به فکر انجام اقداماتی جهت پیش گیری از این تأثیرات نیستیم و همین موضوع باعث وقوع پیامدهای فاجعه باری بر محیط زیست برای خود و آیندگان ما خواهد شد.

گرم شدن دنیای حاصل اثری به نام اثر گلخانه ای می باشد. دی اکسید کربن، متان، بخار آب، نیتروژن اکسید و ازون از جمله مهم ترین گازهای گلخانه ای به شمار می فرایند. هدف اصلی یک گلخانه اجازه دادن به تابش خورشید است تا به راحتی وارد گلخانه گردد، اما اجازه برگشت گرما به درون جو را نخواهد داد. مناطقی از زمین که در اثر گرمایش دنیای به مقدار چشمگیری گرم می شوند، در معرض شیوع بیشتر انواع بیماری ها و خشکی قرار دارند. نوری که وارد اتمسفر می گردد، دارای طول موج کوتاه تری است و هنگامی که وارد می گردد، گازهای گلخانه ای حرارت را از این اشعه ها جذب نموده و دمای زمین را افزایش می دهند. هنگامی که دمای زمین افزایش پیدا می نماید، اشعه مادون قرمز ساطع شده دارای طول موج طولانی تر است، بنابراین نمی توانند از جو زمین فرار نمایند. از این رو، حرارت درون جو زمین به دام می افتد و باعث بروز پدیده ای به نام اثر گلخانه ای می گردد.

به طور ایده آل، این پدیده گرمای زمین را حفظ می نماید، اما با افزایش گازهای گلخانه ای، زمین بیش از حد گرم می گردد. در نتیجه، میانه دمای زمین افزایش یافته و این پدیده طبیعی به عنوان گرم شدن دنیای شناخته می گردد که به عنوان تغییر پایدار در جو تعریف شده که باعث تغییرات اقلیمی غیرنرمال می گردد.

نحوه انتشار دی اکسید کربن مرتبط با گرم شدن دنیای

کارخانه های برق
کارخانه های برق مهم ترین عاملان افزایش سطوح انتشار دی اکسید کربن در جو می باشند. این کارخانه ها با سوزاندن مقادیر عظیمی از سوخت های فسیلی برق فراوری می نمایند که این فرایند باعث فراوری مقادیر زیادی دی اکسید کربن می گردد. زغال سنگ مسئول حدود 93 درصد از گازهای منتشر شده از کارخانه های برق می باشد. گاز طبیعی 80 درصد دی اکسید کربن کمتری را در واحد انرژی نسبت به زغال سنگ فراوری می نماید. از این رو این سوخت ها تأثیر بسیار زیادی بر محیط زیست داشته و منجر به افزایش سرعت گرم شدن دنیای می گردد.
وسایل نقلیه
موتورهای با سوخت گازوئیل حدود 20 درصد دی اکسید کربن ساطع شده در جو را فراوری می نمایند. در آمریکا، 33 درصد از گازهای وارد شده به جو به وسیله وسایل نقلیه فراوری می گردد. جدا از دوچرخه ها و وسایل نقلیه ورزشی، وسایل نقلیه طراحی شده برای جاده های معمولی گازهای بیشتری را به هوا انتشار می دهند.
دی اکسید کربن به واسطه جنگل زدایی
همان طور که گفتیم افزایش رو به رشد جنگل زدایی نیز یکی از علل اصلی گرم شدن دنیای می باشد. درختان مقدار زیادی دی اکسید کربن را از جو گرفته و اکسیژن را آزاد می نماید. بنابراین، در صورتی که تعداد درختان کاهش یابد، هیچ جذب دی اکسید کربنی رخ نداده و بنابراین شرایط بدتر خواهد شد. همچنان که دنیا پیشرفت می نماید، تعداد جنگل ها کاهش می یابد و شهر نشینی نیز باعث جنگل زدایی بیشتر شده و همه این عوامل دست به دست هم داده و باعث گرم شدن هر چه بیشتر دنیا خواهند شد.

تأثیرات گرم شدن دنیای

افزایش سطح آب دریا
همچنان که زمین بیشتر گرم می گردد، توده های یخ قطبی ذوب شده و سطوح آب در دریاها و اقیانوس ها افزایش خواهد یافت. براورد شده که ذوب همه یخچال ها باعث افزایش حدود 230 فوت سطح آب های آزاد می گردد. علاوه بر این، توده های یخ از آب شیرین ساخته شده و ذوب و مخلوط شدن آن ها با آب دریا و اقیانوس ها تا حد زیادی تعادل زیست بوم را بر هم می زند. این امر به این علت است که توده های یخ نمک زدایی شده و رقیق می گردد. این فرایند جریان های اقیانوسی و در نتیجه تنظیم دمای آن ها را مختل می سازد. توده های یخ مقدار زیادی از نور خورشید را به فضا باز می گردانند و باعث خنک شدن بیشتر زمین می گردند. ذوب این توده های یخ باعث می گردد تا اقیانوس ها و دریاها به طور کامل در معرض تابش خورشید قرار بگیرند که این موضوع به گرم شدن بیشتر زمین یاری می نماید.
بیماری ها و خشکسالی
مناطقی از زمین که در اثر گرم شدن دنیای به مقدار چشمگیری گرم می شوند، در معرض شیوع بیشتر انواع بیماری ها و خشکی قرار دارند. در چنین مناطقی شیوع عفونت ها به وسیله حشرات حامل بیماری و امواج گرما افزایش می یابد.
طوفان ها
به واسطه ذوب توده های یخ، اقیانوس ها حرارت بیشتری را جذب نموده و همین امر منجر به گرم تر شدن آب ها می گردد. این موضوع باعث شیوع حوادث مکررتر و قوی تری از طوفان ها می گردد.

امروزه افزایش انتشار دی اکسید کربن به جو بیشتر از هر زمان دیگری می باشد. بسیاری از عوامل همراه با هم مسئول افزایش مقدار دی اکسید کربن است و این موضوع بعلاوه باعث گرم شدن دنیای و عدم تعادل اقلیم می گردد. این عوامل نه تنها بر زندگی انسان ها تاثیر گذاشته، بلکه اثراتی را نیز بر زندگی سایر موجودات این کره خاکی خواهند داشت.

با این حال، اگر چه حذف همه این عوامل امری غیر ممکن است، اما می توان با به کار گیری اقدامات مناسب مقدار گرم شدن دنیای را کاهش داد. همواره به یاد داشته باشیم که زمین همچون مادر ماست و تا آن جا که ممکن است و لذا برای تأمین سلامتی و برخورداری از یک محیط زیست سالم برای خود و آیندگان بر روی زمین باید کوشش کنیم.

منبع: Help Save Nature

منبع: راسخون

به "اقدامات بسیار خطرناک انسان در ضدیت با زمین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اقدامات بسیار خطرناک انسان در ضدیت با زمین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید